Friday 12 June 2020

Varškės "Skarelės" su uogiene

"Skarelės"-sausainiai, be kurių ko gero nė viena neužaugome. Mūsų mamos šiuos sausainius kepdavo įvairiom progom. O jie tokie skanūs, kad rankos tiesiasi dar ir dar.
Paprasti, iš paprastų produktų, bet tokie skanūs.
Šį kartą šie sausainiai šiek tiek paturbinti, nes naudojau uogienę. Uogienė čia puikiai tiks rūgštesnė, bet jei turite uogienės likučių, naudokite kokią mėgstate.
Pas manę taip jau nutiko, kad buvo likę nuo pyrago kepimo varškės, stiklainyje ant dugno aviečių uogienės, tad kibau į darbus.

200 g varškės
200 g miltų
100 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
pagal poreikį mėgstamos uogienės
pagal poreikį cukraus

Į varškę suberiame miltus, druską, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, įtarkuojame sviestą ir suminkome tešlą. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir šaldytuve laikykite bent 30 min.
Ant stalo pabarstykite miltų ir iš tešlos kočiokite ploną lakštą. Su stikline arba puodeliu išspauskite apskritimus.
Į lėkštę berkite cukrų ir klokite ant cukraus tešlos apskritimą, švelniai spūstelkite. Uždėkite ploną sluoksnį uogienės ir perlenkite apskritimą pusiau, tuomet dar pusiau ir vėl pamerkite į cukrų.
Dėkite sausainius į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 180 C. apie 25-35 min., kol sausainiai gražiai paskrus ir iškeps.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...