2021 m. birželio 18 d., penktadienis

Mėtų ir bazilikų ledai



 2 stiklinės plakamos grietinėlės

1 stiklinė riebaus pieno

0.5 stiklinės cukraus

1 nemažas pundelis mėtų

kelios šakelės baziliko 

4 kiaušinių tryniai

150 g šokoladinių lašiukų arba smulkinto šokolado

žiupsnelis druskos

dėl sodresnės spalvos galite įlašinti žalių maistinių dažų

Mėtas ir bazilikus susmulkinkite(jei mėtų stiebeliai kieti, jų nedėkite).

Į puodą sudėkite smulkintus lapelius, cukrų, užpilkite pienu ir užvirinkite. Išjunkite kaitrą ir atvėsinkite pilnai. Pienas turėtų nusidažyti žalsvai. Perkoškite.

Giliame metaliniame dubenyje suplakite pieną, grietinėlę, trynius ir druską. Dubenį su plakiniu dėkite virš puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite, kol masė įkais ir sutirštės(neleiskite užvirti).

Nukaitę plakinį į jį įmaišykite maistinius dažus, šokolado gabaliukus. Gerai atšaldykite(iš pradžių kambario temperatūroje, paskui dėkite į šaldytuvą.

Kai masė atšals, gerai išmaišykite ir dėkite į šaldymo kamerą gerai sustingti. Vis pamaišykite kas 2 val., kad nesusidarytų ledų kristalų.

Prieš tiekiant palaikykite kambario temperatūroje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...