Jei ieškote idėjų rytojaus pusryčiams, siūlau įkelti vieną koją į Norvegiją ir pasigaminti autentiškų vaflių.
Norint pasigaminti šių vaflių, būtina turėti širdelių keptuvę, nes kepant belgiškų vaflių keptuvėje, nesigaus taip, kaip kepant širdelių.
Skonis primena kažkiek mano močiutės kepamus vaflius, bet šie yra traškūs, saldūs ir labai skanūs.
Mums jie taip patiko, kad IG jau ne kartą gyriausi apie juos ir gaminom kelis kartus.
Šios širdelės valgomos su uogiene arba grietine ir daaaaug uogų :)
8 vnt., apie 20-30 min.
6 dideli kiaušiniai
125 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
250 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4 šaukštai grietinės arba nat. jogurto
100 g ištirpinto sviesto
Dideliame dubenyje iki vientisos masės sumaišome kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius.
Į kiaušinių masę sudedame grietinę, ištirpintą sviestą ir išmaišome. Suberiame sausus produktus ir gerai išmaišome. Turi gautis kremo tirštumo masė. Dedame į šaldytuvą 15 min.
Širdelių formos vaflinę įkaitiname ir dedame po kelis šaukštus masės. Kepame, kol gražiai paruduoja.
Valgome su grietine arba uogiene.
No comments:
Post a Comment