Tuesday 9 October 2018

Sriuba su pievagrybiais ir daržovėmis.

Rudenį, kai nurimsta mokslo metų pradžios emocijos ir viskas sukrenta į rutiną, manę dažnai aplanko nerimas. Vakarais atsigulusi į lovą ilgai negaliu užmigti, nes prisigalvojų begalę problemų: jaudinuosi dėl vaikų, dėl jų mokslų... Jaudinuosi dėl vyro, dėl katinų... Žodžiu esu drama queen. Kartais tikrai lygioje vietoje prisigalvoju problemų ir tada galvoju kaip čia jas sutvarkyti geriau :)
Su receptais irgi ne ką mandriau:prisikuriu, prisigalvoju begalę darbų, o kai reikia padaryti, verčiuosi per galvą, bet turiu spėti laiku viską priduoti.
Ir neduok D. kas nors nesigauna... Kas tada būna, geriau neklauskite :)
Šiandieną visus reikalus nustūmius į šoną, sėdžiu prie lango, gėriuosi auksiniu rudeniu ir valgau sriubą. Kas manę žino, tai puikiai žino, kad vietoj deserto aš mieliau dubenėlį sriubos pasirinksiu ir nieko negaliu su tuo padaryti.
Šią sriubą išmokė virti mama, aišku ji naudodavo miško grybus, o kreminį sūrį įdėjau aš nuo savęs, nes man taip skaniau, nė užbalinta sriuba grietinėle. Aišku, jūs galite vietoj kreminio sūrelio naudoti grietinėlę, tragedijos čia nebus,o jei dėsite miško grybus, bus išvis tobulai skanu.

4 asmenims, apie 30 min.

4 bulvės,
200 gr. Philadelphia kreminio sūrio su krapais arba grietinėlės,
200 gr. pievagrybių,
1 svogūnas,
1 morka,
1.5 l. vištienos sultinio,
pundelis šviežių krapų,
 aliejaus kepinimui,
druska pagal skonį,
malti baltieji pipirai pagal skonį.

Dubenyje, kuriame virsite sriubą įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus bei tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės, sudėkite smulkintus pievagrybius ir šiek tiek patroškinkite. Suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir šiek tiek pakepinkite. Užpilkite sultiniu ir virkite, kol bulvės bus minkštos. Sudėkite sūrelį, suberkite smulkintus krapus, pagardinkite druska bei pipirais ir pavirkite 5 min., kol sūris išsilydis.
Skanaus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...