Wednesday 10 June 2020

Žuvies suvožtinis

Nors esame įpratę matyti mėsainius su mėsa, bet mes laužome standartus ir gaminame iš žuvies.
Žuvį galite naudoti kokią mėgstate ar kokios šiuo metu turite namuose.
Dar įdomu tai, kad galite kepti ir keptuvėje, orkaitėje ar net ant grilio.
Pas mus šį kart paprastas variantas ir žuvis buvo kepama keptuvėje.
Sultingas vidus, traški išorė ir be galo skanu.
p.s. sumaišytas majonezas su pomidorų padažu JK naudojamas visiems žuvies patiekalams.

4 vnt.  apie 15 min.

4x100 g šviežios lašišos filė be kaulų
1 šaukštelis rūkytos paprikos
1 šaukštelis česnakinės druskos
pagal skonį pipirų
4 bandelės burgeriams
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas pomidorų padažo
2 saujos sultenės lapelių
šlakelis aliejaus(jei kepsite keptuvėje)

Lašišos filė pabarstome česnakine druska, pipirais ir rūkyta paprika.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir dedame žuvį. Kepame iš abiejų pusių, kol žuvis apskrus ir iškeps.
Majonezą sumaišome su pomidorų padažu iki vientisumo.
Bandeles šiek tiek pašildome.
Ant apatinės bandelės dedame padažo, sultenės lapelius, žuvies filė ir uždengiame viršutine bandelės dalimi.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...