Sunday 14 June 2020

Lašiša ir omletu įdaryti avokadai

Šiandien tarptautinė tinklaraštininkų diena.
Gal ir keista švęsti savo priklausomybės dieną, nes man tinklaraštis tapo gyvenimo būdu, kaip ir daugumai kitų tinklaraštininkų.
Man tai maloni priklausomybė, kurios nenoriu atsikratyti, o norisi daugiau ir daugiau.
Tad visas savo koleges blogeres su mūsų profesine švente!



4 vnt. apie 20 min.

2 dideli avokadai
3 kiaušiniai
120 g rūkytos lašišos
1 šaukštelis citrinos sulčių
1 šaukštas pieno
1 šaukštas sviesto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
kelios šakelės krapų
1 šaukštelis ikrų

Avokadus nuplauname, perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Pašlakstome citrinos sultimis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sviestą. 
Kiaušinius išplakame su pienu, druska bei pipirais. Supilkite kiaušinių masę į keptuvę ir kepkite. Kai omleto kraštai ims tvirtėti medine mentele jį išmaišykite.
Omletą padalinkite į avokadus, uždėkite pjaustytą lašišą, ikrus ir užberkite smulkintais krapais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...