Monday 27 April 2020

Senovinė ukrainietiška medaus "BABKA"

Ar esate buvę Ukrainoje? Ne? Tuomet pats metas su #KarantinoSkoniuKeliones ten pabuvoti.Mūsų šauni komanda ten buvo, atrado daug skanių patiekalų ir šią savaitę IG galėsite rasti visa tai.
Ukrainietiška virtuvė patiko tuo, kad ji pilna paprastų ir skanių patiekalų. Dauguma jau iki skausmo žinomų, daug tokių, kuriuos valgome nuo vaikystės ir galvojame, kad tai mūsų-lietuviški patiekalai. Ukrainietiška virtuvė ne tik barščiai, lašiniai, bet ir šis tas daugiau. Aišku, dietiška jos nepavadinsi, bet protingą kompromisą visada galima rasti.
Aš atradau kelis tokius, kurių nebuvau dar gaminusi, bet nuo šiol gaminsiu savo virtuvėje dar ne kartą.

2.5 stiklinės miltų
8 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė skysto medaus(naudojau Brolių medus)
150 ml grietinės
žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai sodos
2 šaukštai acto

Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
Kepimo indą ištiesiame kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišome kiaušinius su cukrumi ir druska. Mikserio pagalba plakame 8-10 min., kol masė pabals.
Sodą sumaišome su actu, kad suputotų.
Jei neturite skysto medaus, tuomet medų dėkite į mikrobangų krosnelę ir pašildykite, kad suskystėtų.
Į kiaušinių masę sudedame nugesintą sodą, medų, grietinę ir gerai išmaišome, kad masė būtų vientisa.
Per du kartus suberiame miltus, kaskart gerai išmaišydami.
Supilame masę į kepimo indą ir kepame orkaitėje apie 30-40 min., kol iškepa.
Atvėsiname.
p.s. jei norite galite papuošti kremo kepurėlėmis arba tiesiog užberti cukraus pudros.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...