Wednesday 29 April 2020

Žali ukrainietiški barščiai

Tradiciniai Ukrainos patiekalai Lietuvoje gyvenantiems gerai žinomi.
Kai kurių patiekalų skonis mus lydi nuo vaikystės.
Ukrainietiškus barščius žino ko gero net vaikai, bet ar žinote, kad ukrainiečiai vasaros metu gamina žalius ukrainietiškus barščius?
Tad noriu pasidalinti būtent žalių barščių receptu.
Mano šeimai jie labai patiko, gal net labiau nė raudoni. Lengvesni, greitai pagaminami, o skanumas...mmm...

6 asmenims, 35 min.

2 l vištienos arba daržovių sultinio
3 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
1 morka
3 bulvės
2-3 saujos špinatų
4 kietai virti kiaušiniai
pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
120 ml grietinėlės

Į puodą, kuriame virsime sriubą sudedame smulkintas bulves, užpilame sultiniu ir verdame. Verdame apie 15 min., kol bulvės suminkštės.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname kubeliais pjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas. Kepiname 5 min.Tuomet sudedame smulkintus špinatus ir patroškiname dar kelias minutes.
Kepintas daržoves sudedame į sultinį su bulvėmis, paverdame 5 min.
Sudedame kubeliais pjaustytus virtus kiaušinius, smulkintus krapus, pagardiname druska bei pipirais. Supilame grietinėlę, išmaišome ir išjungiame viryklę.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...