Thursday 12 December 2019

Tradiciniai anglų mėsos pyragaičiai

Ar jau visi apgalvojote savo šventinio stalo meniu? Aš prisipažinsiu;dar ne. Kiekvienais metais bent dalis patiekalų būna nauji. Šiemet į savo šventinio stalo meniu įtrauksiu ir šiuos mėsos pyragaičius, kuriuos kepa anglai. Prisipažinsiu, šių pyragaičių niekada nebuvau valgiusi, kol pernai jais nepavaišino kaimynė Sue. Patiko. Nors tokių pyragaičių galima nusipirkti ir pc., bet savo pagaminto niekas nepakeis. Kad ir neišvaizdūs, kreivi-šleivi, bet užtat savo gamybos ir švieži.
Aš juos valgau šiltus, nors pagal idėja juos reikia valgyti šaltus, palaikius kelias valandas šaldytuve.
Rašau receptą ir gal jūs susigundysite jų iškepti savo šventiniam stalui.

6 vnt., apie 2 val.

Tešla:
350 g miltų
140 ml vandens
110 g taukų
1 šaukštelis druskos
1 išplaktas kiaušinis
Įdaras:
500 g smulkintos kiaulienos sprandinės(kaip kibinams)
1 šaukštelis smulkinto šalavijo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
1 st. sultinio(naudojau daržovių)

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Miltus ir druską supilkite į karščiui atsparų dubenį ir pašaukite į orkaitę, kad miltai šiek tiek pašiltų.
Į šiltus miltus supilkite vandenį ir ištirpintus, šiek tiek pravėsusius taukus ir išmaišykite. Suminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, maloni rankoms.
Tešlą iškočiokite ir išspauskite apskritimus, uždėkite ant apverstos stiklinės dugno ir suformuokite gilius šulinukus. Apsukite folijos lakštu, kad laikytu formą.
Kiaulieną susmulkinkite peiliu kaip kibinams, sudėkite smulkintus šalavijo lapelius, druską, pipirus, įpilkite 1/3 sultinio ir gerai išmaišykite.
Mėsos masę dėkite į šulinukų vidų. Ant viršaus uždėkite išspaustas tešlos kepurėles ir suformuokite dangtelį ant tešlos. Padarykite skylutę, kad vėliau pro ją galėtumėte pilti sultinį.
Aptepkite plaktu kiaušiniu ir šaukite į 180 C orkaitę 20 min., o tada sumažinkite kaitrą iki 160 C ir kepkite dar 50 min.
Su švirkštu kas 20 min. įspauskite per paliktą tešloj skylutę sultinio, kad viduje mėsa būtu drėgna. Prieš tiekiant nuimkite foliją.
Skanaus.
p.s. anglai juos laiko dar kelias valandas šaldytuve, bet mes valgome šiltus.


Šaltinis:hedgecombers.com


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...