Saturday 14 December 2019

Jautienos troškinys su dž.slyvomis

Po to kai paragavau šio troškinio, net sapnavau, kad valgau.Toks skanus buvo.
Gal ir pasmerksite, kad "Feel the beef" kepsnį "Minutė" paverčiau sočiu ir skaniu troškiniu, bet žinokite-nesigailiu. Nesigailiu nė vienu troškinio lašu... Buvo labai skanu.
Kaip supratote šiam troškiniui naudojau kompanijos "Feel the beef" produkcija. Tai 30 d. brandinta jautiena, kuri iš savęs jau skani ir papildomai nereikia užgožti jokiais papildomais prieskoniais, užtenka tik druskos ir pipirų.
Kai pas mus dabar šalta ir žvarbu, o namuose norisi jaukumo, tuomet gaminu troškinius.

3 asmenims, apie 60 min.

240 g brandintos "Feel the beef" jautienos kepsnio "Minutė"
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
1 oranžinė paprika
10 džiovintų slyvų
3 bulvės
2 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
aliejaus kepimui
jautienos sultinio

Į troškinimui skirtą puodą sudedame smulkintas bulves.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintus svogūnus, papriką ir česnakus. Apkepus ir suminkštėjus daržovėms, sudedame į puodą su bulvėmis.
Į maistinį maišelį sudedame miltus, druską, pipirus. Dedame kubeliais pjaustytą jautieną ir gerai sukratome, kad mėsa pasidengtu miltų mišiniu.
Dedame į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir ant stiprios kaitros pakepiname, kol apskrunda. Apkepus mėsai, sudedame į puodą su daržovėmis.
Į puodą sudedame slyvas, pomidorų pastą, užpilame jautienos sultiniu, kad apsemtų ir uždengus dangčiu troškiname apie 35 min.


Receptas sukurtas draugaujant su "Feel the beef"


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...