Wednesday 11 December 2019

18-ta savaitė. Princo Čerlio pyragas

Yra keletas patiekalų, kurie tobulai skanūs. Kuriuos norisi valgyti lėtai pasimėgaujant, o kiekvienas kąsnis priverčia užsimerkti. Kurių užsinori vien išgirdus pavadinimą, o pamačius negali atsispirti gabalėliui. Man vienas iš tokių yra šis nekeptas pyragas. Kažkiek primena mūsų numylėtą tinginį, tik šis šiek tiek pagerintas.

16-20 gabaliukų, apie 3 val.

320 g sviesto
240 g klevų syrupo(kiekį galima mažinti pagal skonį)
120 g juodo šokolado
60 g kokybiškos nesaldžios kakavos
60 g pistacijos riešutų
100 g džiovintų figų
450 g sausainių (Gaidelis tipo)
300 g. šokolado viršui

Prikaistuvyje ištirpiname sviestą su klevų syrupu.
Sudedame kakavą, šokoladą ir maišome, kol viskas ištirps ir taps vientisa masė.
Sudedame pistacijos riešutus, figas ir sulaužytus sausainius. Išmaišome.
Tortinę ištiesiame kepimo popieriumi arba maistine plėvele ir sudedame sausainių masę. Išlyginame paviršių. Dedame į šaldytuvą 2 val.arba per naktį.
Ištirpiname šokoladą skirtą viršui.
Išimame pyragą iš šaldytuvo, nuimame šonus ir apliejame ištirpintu šokoladu.
Palaukiame, kol šokoladas sustings ir tada pjaustome.

p.s. aš ant viršaus dar kakavos užbėriau.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...