Thursday 15 November 2018

Aromatingos žuvys.


Vakar mano vyras metė man iššūkį: savaitė be mėsos. Aš mėsaėdė, bet iššūkį priėmiau iškelta galva. Pripažinsiu, mėsos suvartojame tikrai daug, tad savaitė bus puikus būdas atrasti daugiau skonių ir pasidairyti į veganiškas, vegetariškas virtuves.
Šiandieną prisipirkau galybę vaisių ir daržovių, tad pradėsiu savaitę be mėsos. Nežinau kaip man seksis, bet pasistengsiu eiti iki galo :)
Šiandien pas mus žuvis. Produktų sąrašas ne toks ir trumpas, bet šis receptas to vertas.
Žuvis aromatinga, minkšta.
Išbandykite ir jūs.

2 asmenims, apie 60 min.

2 norimos žuvies,
4 smulkiai kapotos česnako skiltelės,
tarkuoto 5 cm. imbiero gabaliuko,
1/2 a.š. malto kumino,
1/2 a.š. kalendros,
1/2 a.š. cinamono,
1 a.š. paprikos miltelių,
6 v.š. aliejaus,
1 citrina,
druskos.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C.
Grūstuvėje sutrinkite imbierą, česnakus, kuminą, paprikos miltelius, kalendras, cinamoną  ir sumaišykite su aliejumi.
Žuvis nuskuskite,išdorokite, nuplaukite ir nusausinkite. Keliuose vietuose įpjaukite, pabarstykite druska. Žuvis dėkite ant skardos. Ištepkite paruošta pasta ir palikite 15 min. pasimarinuoti.
Citriną supjaustykite griežinėliais ir sukiškite į įpjovas, kelis griežinėlius sudėkite į skardą.
Kepkite 15 -20 min.( priklauso nuo žuvies dydžio).
Tiekite su norimu garnyru.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...