Friday 16 November 2018

Daržovėmis ir ryžiais įdarytos paprikos.

Aš nemėgstu švaistytis epitetais: tobulas, dieviškas, pats skaniausias ir t.t., nes kas vienam skanu, kitam - ne. Kiekvieno iš mūsų skonis yra skirtingas ir turime atsirinkti kas kam patinka.
Taip nutiko ir su šiuo patiekalu. 
Kadangi pas mus savaitė be mėsos, o aš lyg tyčia prisipirkau paprikų turguje, tai galvojau kaip jas skaniai paruošti. Įprastu būdu įdarytos netiko, tad ieškojau minčių. Visagalis googlas išmetė  kelias idėjas, bet jos... su mėsa. Netinka. 
Nuėjau į virtuvę ir kas buvo po ranka ar akių lygyje, tas keliavo į šį patiekalą.
Mums su vyru labai patiko ir net nukonkuravo su mėsos įdaru paprikas, o uošviui - ne. Tad siūlau nepasitikėti skambiomis frazėmis, o atsirinkti patiems.

6 vnt, apie 1 val.

6 paprikos,
150 gr. ilgagrūdžių ryžių,
2 morkos,
2 svogūnai,
1 aitrioji paprika,
8 pievagrybiai,
3 v.š. pomidorų tyrės,
100 ml. grietinėlės,
4 v.š. augalinio aliejaus,
1 st. daržovių sultinio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
nedidelis pundelis žalumynų( naudojau krapus ir kalendra).

Išverdame biriai ryžius.
Paprikas nupjovus viršūnėles išplauname.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus, aitriąją papriką, pievagrybius ir tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės, išjungiame viryklę ir sumaišome daržoves su ryžiais. Pagardiname druska, pipirais, beriame dalį žalumynų ir gerai išmaišome. Ryžių įdaru įdarome paprikas.
Sudedame į troškinimui skirtą indą, supilame sultinį ir uždengę folija arba dangčiu dedame į orkaitę ir kepame 180 C. apie 30-40 min. Kai iki troškinimo pabaigos liks 5 min. sudedame pomidorų tyrę, supilame grietinėlę, beriame žalumynus ir baigiame troškinti.
Tiekiame su norimu garnyru.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...