Sunday 21 October 2018

Žuvies kotletai.

Garantuoju patiks tiems, kas mėgstate paprastus, naminius ir skanius patiekalus. Toks naminis ir jaukus patiekalas.
Šį receptą paveldėjau iš savo šeimos moterų, kurios šiuos kotletus kepa jau daugybę metų ir šis receptas eina iš kartos į kartą. Kadangi nenaudojami nei kiaušiniai, nei pieno produktai, šie kotletai puikiai tinkami ir Kūčių stalui.

6 asmenims, 40 min.+ laikas šaldytuve.

500 gr. baltos žuvies filė,
1 svogūnas,
1 morka,
2 skiltelės česnako,
3 riekės forminės baltos duonos,
100 ml. vandens,
1 šaukštas miltų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
aliejaus kepimui.

Žuvį sudėkite į kiaurasamtį ir dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ( vanduo turi nesiekti kiaurasamčio, uždengti ir garinti apie 15 min. Atvėsinkite.
Morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais, o česnakus išspauskite.
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite daržoves, kol jos suminkštės.
Į dubenėlį sudėkite baltą duoną/batoną ir užpilkite vandeniu. Paspauskite, kad gerai susigertu vandeniu.
Į didelį dubenį sutrupinkite išgarintą žuvį, kepintas daržoves sudėkite, sudėkite išmirkytą ir nuspaustą batoną. Išmaišykite. Šią masę permalkite su mėsmale.
Į sumaltą masę berkite miltus, druską ir pipirus. Išmaišykite ir formuokite nemažus kotletus.
Sudėkite kotletus ant pamiltuotos pjaustymo lentelės ir dėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad kotletai sutvirtėtu.
Įkaitiname keptuvėje aliejų ir kepame kotletus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda ir iškepa.
Stenkitės perdaug nevartyti.
Valgykite su pasirinktu garnyru.
p.s. padažo čia tikrai nereikia, nes kotletai nėra sausi.





Šaltinis:iš šeimos paveldo.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...