Monday 22 October 2018

Kreminė moliūgų sriuba.

Tikėtina, jog nereikia apibūdinti skonio, nes daugelis jį tikrai puikiai žinote.
Aš ilgai ieškojau moliūgo recepto, kuris patiktu man, bet... Visi liaupsina moliūgus ir jų sriubas, o aš kiek ragavau, tiek vis kažkas kliūdavo ir man netikdavo.
Parduotuvėje pamačius moliūgą nutariau duoti jam dar vieną šansą atsiskleisti ir neklydau. Šį kartą jis sugrojo visomis savo geriausiom natom. Valgė visi ir šaukė: dar, dar, darrrrrr...
Išbandykite ir jūs šį moliūgo ir obuolių derinį ir liksit maloniai nustebinti.

4 asmenims, apie 45 min.

500 gr. moliūgo pjaustyto,
2 kietesni obuoliai,
3 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
1 morka,
1.5 l. sultinio daržovių ( galite ir kitokio),
3 bulvės,
200 ml. grietinėlės,
žiupsnelis muskato,
žiupsnelis raudonėlio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
šlakelis aliejaus,
kepintų moliūgo sėklų ( nebūtina).

Keptuvėje su aliejumi pakepiname kubeliais pjaustytus svogūnus, iki svogūnai taps skaidrūs. Sudedame tarkuotas morkas, smulkintus česnakus ir pakepiname, kol suminkštės. Sudedame obuolius supjaustytus kubeliais ir patroškiname, kol obuoliai suminkštės.
Į puodą su sultiniu dedame smulkintas bulves ir verdame, kol bulvės suminkštės. Tada sudedame moliūgą, prieskonius visus ir verdame, kol moliūgas ir bulvės išvirs. Supilame grietinėlę, sudedame kepintas daržoves ir obuolius. Paverdame kelias minutes ir nukaičiame. Sriubą sutriname su blenderiu.
Prieš tiekiant užberiame kepintomis moliūgo sėklomis.


Šaltinis:
browneyedbaker.com


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...