Friday 19 October 2018

Tortilija su triušiena .

Vakar lankausi grožio salone, turiu dvi valandas ramiai pabūti, o aš ką... Mano mintys sukasi kokius receptus reikia išbandyti artimiausiu metu, ką paruošti žurnalams... Vėliau papasakojau savo kosmetologei, o ji pradėjo juoktis, kad net tada negaliu atsipalaiduoti. Kaip manot, čia jau liga? Pagydoma?
Šiandieną penktadienis, diena, kai virtuvėj užsibūti ilgai nesinori, o šeima valgyti nori. Tad kviečiu pasigaminti tortilijos suktinukus su triušiena. Mėsą galite keisti pagal poreikius arba tai, kas yra šaldytuve. Aš naudojau triušieną, nes kaip tik turėjau šaldytuve, o ir pati mėsa labai skani, sveika ir puikiai tinkama vaikams.

3 asmenims, 25 min.

200 gr. triušienos mėsos juostelių Lapino puota,
2 skiltelės česnako,
1 šaukštas citrinos sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis rūkytos paprikos,
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio,
1 didelė paprika,
1 nedidelis agurkas,
1 sauja salotų mišinio,
2 šaukštai majonezo,
2 šaukštai graikiško jogurto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
3 didelės tortilijos.

Triušienos juosteles ištrinkite trintu česnaku, citrinos sultimis,prieskoniais ir aliejumi.
Triušieną kepkite keptuvėje, kol vidus iškeps, o viršus taps traškus.
Tortilijas pašildykite.
Graikišką jogurtą sumaišykite su majonezu, druska bei pipirais. Šiuo mišiniu ištepkite pašildytas tortilijas.
Ant tortilijų viršaus dėkite salotų mišinio, smulkintą juostelėmis papriką, agurkus, uždėkite pjaustytą triušieną. Suvyniokite tortiliją ir skanaukite.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...