Monday 29 October 2018

Vištienos krūtinėlė su agurkų padažu.

Ilgai ieškojau kažko įdomaus, ką galėčiau paruošti iš vištos krūtinėlės. Landžiojau po googlą, pinteresą ir kaip nieko neradau kas tą minutę užkabintu, taip neradau...Prieš akis iškilo mano receptas, kurį gaminau dar būdama senu pavadinimu, o ne Samčio užrašai ir šio recepto nėra mano tinklaraštyje, tad ėmiausi darbo.
Ir vėl įsitikinau, kad seni, geri patiekalai ryškiai lenkia tuos dabartinius "mandrius" skonio prasme.
Pamenu šį patiekalą publikavo kas netingėjo ir buvo labai mėgiamas, tad šį kartą prikeliu šį kepsnį dar kartą ir rašau receptą į savo tinklaraštį.

6 vnt., apie 40 min.

3 vištienos krūtinėlės filė,
2 kiaušiniai,
1 st. miltų,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
pagal skonį žolelių mišinio vištienai,
2 v.š. sviesto,
2 v.š. miltų,
1/2 st. sultinio vištienos,
4 marinuoti agurkų,
2 v.š. agurkų skysčio,
2 skiltelės česnako,
aliejaus kepimui.

Vištienos krūtinėlės filė perpjaukite pusiau, lengvai pamuškite ir pagardinkite druska, pipirais bei žolelėmis. Jei turite laiko, galite palikti pasimarinuoti, o jei nėra laiko- kepkite iškart.
Kiaušinius išplakite, miltus suberkite į lėkštę.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištienos krūninėlę pamirkykite kiaušinių plakinyje, tada miltuose ir dėkite kepti. Kepkite po 4 min. iš kiekvienos pusės ant nelabai stiprios liepsnos.
Iškepus mėsai - atidėkite.
Švarioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Maišykite, kol sutirštės. Palengva pilame sultinį ir vis maišome, kad nebūtu gumuliukų. Sudedame smulkintus agurkus ir česnakus ir vis maišome. Gale virimo supilame agurkų marinatą, gerai išmaišome ir išjungiame viryklę. Jei trūksta skonio, pagardinkite prieskoniais. Mums užteko skonio iš agurkų.
Į lėkštę dedame vištienos kepsnį ir apliejame padažu. Valgome su norimu garnyru.
Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...