Tuesday 30 October 2018

Turkiškas tinginys MOZAIK PASTA

Mano nuostabai, tai mano skonio tinginys.
Esu išbandžiusi jų begale, bet šis tikrai geras.
Receptas rastas buvo pas Jolita bloge, tad norėjosi išbandyti čia ir dabar.
Laimė, kad vakar ryte nesimiegojo ir anksti atsikėlus buvo noro ir jėgų sumeistrauti šį nuodėmingą desertą.
Dėjau geros kokybės juodo šokolado, tad jis čia šiek tiek davė savo "šarmo".
Riešutus naudojau lazdyno, bet kitą kartą pabandysiu su kitokiais riešutais. Turėtu irgi būti super.

7 asmenims, apie 30 min. + laikas šaldytuve.



120 ml. pieno,
1/2 st. cukraus,
150 gr. sviesto,
2 v.š. kakavos ( nesaldžios),
260 gr. sausainių,
1 sauja lazdyno riešutų,
100 gr. juodo šokolado.

Puode sumaišome pieną, cukrų, kakavą, šokoladą ir sviestą. Kaitiname, kol sviestas ir šokoladas ištirps, bet užvirinti nereikia. Atvėsinkite šiek tiek.
Sausainius sumaužykite, berkite riešutus. Ant viršaus užpilkite pravėsusią kakavinę masę ir gerai išmaišykite.
Ant stalo tieskite kepimo popierių, sudėkite sausainių masę ir suformuokite pailgą suktinį. Dėkite į šaldytuvą keliom valandom.
Skanaus.

Šaltinis:surfingtheworldcuisine.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...