Tuesday 30 October 2018

Moliūgų sriuba su miežinėmis kruopomis.

Asmeniškai man ši sriuba buvo iš wow serijos. Asmeniškai aš nelabai mėgstu moliūgus, tad ir iš šios sriubos nieko mandraus nesitikėjau. Tačiau sriuba maloniai nustebino ir aš tariau jai:TAIP. 
Kartais tikrai verta improvizuoti, gaminti be jokių kulinarinių knygų, receptų, o tiesiog vedant nuojautai, kad vienas ar kitas ingredientas čia puikiai tiktu. Nuojauta manęs neapgavo ir mėgavausi puikia sriuba.

4 asmenims, apie 45 min.

500 gr. moliūgo,
1 svogūnas,
3 bulvės,
1 morka,
1 st. miežinių kruopų( išmirkytų vandenyje),
1 a.š. džiovinto raudonėlio,
1.5 l. daržovių sultinio,
aliejaus kepimui,
druskos ir pipirų pagal skonį,
šiek tiek moliūgo sėklų (nebūtina).

Puode su šlakeliu aliejaus apkepiname kubeliais pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką, beriame dž. raudonėlius. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir maišant pakepinkite kelias minutes. Sudėkite mažais kubeliais pjaustytus moliūgus, suberkite išmirkytas kruopas ir užpilkite sultiniu ir atidengtame puode verdame apie 20 min.
Nukeliame nuo ugnies puodą ir sutriname trintuvu. Statome puodą su sriuba atgal ant viryklės, pagardiname druska bei pipirais.
Pilstome į dubenėlius ir skanaujame.
Užberiame moliūgo sėklomis.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...