Tvirta, sultinga ir labai aromatinga žuvis. Kas gali būti geriau šaltoms rudens popietėms, nei kepta žuvis su daržovėmis.
Skumbre mėgstu ne tik rūkytą, bet ir marinuotą, keptą... Šį kartą kepiau su daržovėmis ir tiekiau tiesiog salotų patale, nes norėjosi tiesiog lengvų pietų su skania žuvimi, kurios skonio neužgožia jokie garnyrai ar padažai.
2 asmenims, apie 35 - 40 min.
2 skumbrės,
300 gr. mažų pomidoriukų,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
1 citrina,
3 v.š. alyvuogių aliejaus,
šlakelis balzamiko acto,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
didelė sauja salotų mikso.
Žuvį nuplaukite, įpjaukite keliose vietose ištrižai, pabarstykite druska bei pipirais. Guldykite žuvį į kepimo skardą.
Į skardą sudėkite šiek tiek įskeltus česnakus, stambiais gabalais pjaustytus svogūną ir citriną, sudėkite nuplautus pomidorus.
Daržoves apšlakstykite balzamiko acto, o visą skardos turinį pašlakstykite aliejumi.
Dėkite į įkaitintą iki 190 C. orkaitę ir kepkite 15 - 20 min.
Į lėkštes dėkite salotų mišinio, guldykite žuvį ir sudėkite keptus pomidorus. Apšlakstykite kepimo metu susidariusiu padažu.
Šaltinis:kažkada rastas Neringos bloge.
No comments:
Post a Comment