Sunday 28 October 2018

Turkiška lęšių sriuba.

Šią sriubą mano šeima įvertino puikiai. Aš nemėgstu tokių kruopų, tad man ji nebuvo kažkas tooookio.
Ar gaminčiau dar? Taip, šeimai.
Tai palyginus soti sriuba, kuriai nereikia jokio mėsos gabalo, kad pasisotintum.
Jei nežinote kokią sriubą išvirti, pabandykite šią.

4 asmenims, apie 30 - 40 min.

1 svogūnas,
1 morka,
2/3 st. raudonųjų lęšių
1/2 a.š. džiovinto čiobrelio,
2 l. vandens,
250 ml. kokosų pieno,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
alyvuogių aliejaus kepimui.

Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną ir morką.
Puode įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname daržoves. Pagardiname druska, pipirais ir čiobreliu. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, suberkite lęšius, užpilkite vandeniu ir virkite apie 20 min.
Supilkite kokosų pieną, ir rankiniu trintuvu sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo.
Pilame į dubenėlius ir valgome.
p.s. aš ant viršaus užbėriau spalvotų pipirų, nes jie tiko šiai sriubai. Valgėme su lietuviška duona.

Užmatyta pas Jolita iš surfingtheworldcuisine.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...