Saturday, 27 October 2018

Tilapija su porais ir salierais.

Neapsigaukit - nors ingredientų nėra daug, bet skonis stiprus ir ryškus. Kas keisčiausia, man čia patiko salieras, nors šiaip aš jo nesu mėgėja. Žodžiu, tikras komandinis žaidimas.

2 asmenims, 40-45 min.



2 tilapijos,
1 nedidelė saliero šaknis,
1-2 porai,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
1 citrinos sulčių ir keli griežinėliai,
2 v.š. sviesto.

Porų baltąją dalį nupjaukite ir susmulkinkite žiedais. Salierą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 5 min. Po 2 min. suberkite porus ir baikite virti. Nusunkite, nuvarvinkite. 
Žaliąją porų dalį išskirstykite ir palaikykite pora minučių karštame vandenyje, kad suminkštėtų ir būtų lankstūs.
Žuvis išvalykite ir paruoškite kepimui. Aštriu peiliu įstrižai įpjaukite jų odą. Įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. Sviestą sumaišykite su citrinos sultimis. Po mažą gabaliuką sviesto dėkite į žuvies vidų ir dar užtepkite šiek tiek ant viršaus. Žuvis apvyniokite porais.
Susmulkintą salierą ir porus pagardinkite prieskoniais, druska, dėkite ant kepimo indo, guldykite žuvis. Kepkite orkaitėje 200 C. apie 20-25 min.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...