Thursday, 18 October 2018

Tingieji balandėliai su raudongūžiu kopūstu.

Ilgų įžangų nebus, nes Laurai prižadėjau greitai parašyti receptą, tad nėra kada čia man postringauti apie gyvenimą.
Šiandieną pristatau jums tinginių balandėlius. Jeigu jau yra tinginių balandėliai su baltagūžiu kopūstu, kodėl negali būti su... raudongūžiu? Tai va, tinginių balandėliai su raudongūžiu kopūstu eteryje.
Skonis? Man asmeniškai jie skanesni nė su baltagūžiu. Išvaizda? Tiesa sakant priprasti reikia prie jos.
Ar gaminsiu dar? Būtinai.

4 asmenims, apie 1.5 val.

400 gr. maltos kalakutienos ( naudojau Lapino puota),
200 gr. raudongūžio kopūsto,
100 gr. išvirtų ryžių,
1 nedidelis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
1/2  šaukšto Provanso žolelių mišinio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį šviežiai maltų pipirų,
1 morka,
1-1.5 st. sultinio arba vandens,
100 ml. grietinėlės.

Kopūstą sutarkuokite su burokine tarka. Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustykite ( galite sutarkuoti kaip aš visada darau).
Sumaišykite kopūstus, svogūnus, česnakus, išvirtus ryžius, maltą mėsą, Provanso žoleles, druską bei pipirus. Formuokite kukulius.
Morką sutarkuokite ir suberkite į kepimo indą. Ant viršaus uždėkite kukulius, užpilkite sultiniu, kad iki vidurio apsemtu kukulius, uždenkite folija ir dėkite į orkaitę. Kepkite 180 C. orkaitėje apie 40 min.
Likus keliom minutėm iki kepimo pabaigos, nuimkite folija ir supilkite grietinėlę. Patroškinkite dar kelias minutes.
Valgykite su norimu garnyru.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...