Vakar diena buvo pilna lėkimo, skubėjimo, o dar tas oras... Tokiu oru norėjosi tik įsisukti į šiltą pledą ir skaityti knygą. Dėja, realybė buvo kitokia.
Grįžus namo jau saulei nusileidus, teko greitai organizuoti šeimai vakarienę. Lengvą, skanią, be mėsos ir, kad greitai būtu padaroma.
Šaldytuve verkė pasikūkčiodama varškė, kurios galiojimas ėjo link pabaigos. Uždarius šaldytuvo duris vistiek girdėjosi ta rauda, tad teko pasigailėti ir sumeistrauti varškėčius.
Seniai jų negaminau, tad buvo proga iškepti. Žodžiu ir šeima soti, ir varškė išgelbėta.
500 gr. varškės,
2 kiaušiniai,
100 gr. manų kruopų,
2 v.š. cukraus,
aliejaus kepimui.
Vanilinis padažas:
120 ml. grietinėlės,
120 ml. pieno,
1 a.š. bulvių krakmolo,
1 a.š. vanilinio cukraus.
Varškę ištrinkite su kiaušiniais ir cukrumi. Suberkite manų kruopas ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Drėgnomis rankomis formuokite varškėčius.
Kepkite iš abiejų pusių ant nedidelės liepsnos po 2-3 min., kol gražiai apskrus ir iškeps.
Padažui bulvių krakmolą ištirpinkite piene. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite vanilinį cukrų ir supilkite pieną su bulvių krakmolu. Maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės, tik jokiu būdu neužvirinkite.
Tiekite varškėčius užpylus vaniliniu padažu.
p.s. jei trūksta saldumo, į vanilinį padažą galite įdėti cukraus.
O jei norite gražesnių varškėčių, apvoliokite miltuose prieš dedant į keptuvę.
p.s. jei trūksta saldumo, į vanilinį padažą galite įdėti cukraus.
O jei norite gražesnių varškėčių, apvoliokite miltuose prieš dedant į keptuvę.
No comments:
Post a Comment