Šaltuoju metu laiku medaus visi valgome daugiau - saldiname arbatas, gaminame padažus, glazuruojame mėsą ir aišku kepame kepinius.
Aš irgi ne išimtis :)
Pamenate gyriausi, kad Brolių medus palepino dovanėle, tad aš buvau prisižadėjusi, kad medų ne tik dėsiu į darbatas, bet ir ruošdama maistą.
Šis pyragas nereikalauja didelės meistrystės, tik produktų sąrašas gali šiek tiek išgąsdinti. Būtinai išsikepkite nors kartą šio pyrago ir suprasite, koks turi būti medaus pyragas.
Aš naudojau medų su imbieru ir citrina, tad patikėkite manimi, koks nerealus kepinys iš to gavosi, su šiuo deriniu.
2 kekso formos, apie 1.5 val.
450 gr. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. sodos,
1/2 a.š. druskos,
3 a.š. cinamono,
1/2 a.š. maltų gvazdikėlių,
1/2 a.š. maltų kvepenčiųjų pipirų,
225 ml. bekvapio augalinio aliejaus,
200 gr. medaus ( jei kietas, ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros),
80 gr. rudojo cukraus,
3 kiaušiniai,
200 ml. stiprios juodos arbatos,
120 ml. apelsino sulčių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo indus išklokite kepimo popieriumi.
Dideliame inde sumaišykite visus sausus produktus. Į mišinio centrą supilkite aliejų, medų, cukrų, kiaušinius, sultis ir arbatą.
Mentele viską kruopščiai išmaišykite, kad visi produktai būtu susijungę.
Supilkite gautą mišinį į dvi kepimo skardas ir kepkite orkaitėje apie 45 - 55 min.
Leiskite kiek pravėsti ir išimkite iš kepimo skardelių.
p.s. jeigu jums tokio kiekio perdaug, kepkite vieną keksą ir produktų kiekį dalinkite pusiau.
Šaltinis: rastas kažkur internete prieš kelis metus.
No comments:
Post a Comment