Ateina ta diena, kai visi ieškosime silkių receptų, pageidautina nepabodusių derinių. Aš jau ieškau tos pačios pačiausios silkės. Išbandžiau daugybę receptų, kad būtu galima jau ir knygą parašyti ko gero.
Beieškant silkės recepto, akys užkliuvo už viename kulinariniame žurnale silkių sviesto recepto. Sudomino. Puoliau bandyti. Gaminau ne taip, kaip buvo žurnale, bet... mano šeimai patiko. Laiko daug nereikia tam, o tobuli pusryčiai - garantuoti.
10 asmenų, 10 min.
2 silkės filė,
3-4 dž. pomidorų,
200 gr. sviesto,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
Visi produktai turi būti kambario temperatūros, o sviestas - minkštas.
Į trintuvą sudėkite sviestą ir dž. pomidorus, bei silkės filė. Sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite pipirais.
Tepkite ant duonos ir skanaukite.
Šaltinis:žurnalas Verdu ir kepu.
No comments:
Post a Comment