Friday, 26 October 2018

Netikri kebabai.

Reikalas tas, kad aš buvau nusiteikusi nepublikuoti šio patiekalo savo tinklaraštyje, nes nemaniau, kad jis čia turėtu būti, bet ta proga, kad genialumas paprastume čia suspindėjo visomis vaivorykštės spalvomis, o instagrame net kelis klausimus gavau kaip jis gaminamas - tebūnie.
Artimuosiuose Rytuose kebabais vadinami tiek mums įprasti šašlykai, tiek kotletai. Ir jie gaminami iš jautienos arba avienos, o aš gaminau iš Lapino puota maltos kalakutienos. 
Nepraleiskite pro akis ir išsikepkite savo namuose.

8 iešmeliai, 40 min.

800 gr.maltos kalakutienos iš Lapino puota,
150-200 gr.džiuvėsėlių arba manų kruopų,
2 kiaušiniai,
2 a.š. rūkytos paprikos miltelių,
2 a.š. druskos,
1 v.š.kumino,
1 a.š. aitrios paprikos miltelių,
maltų pipirų pagal skonį,
aliejaus.

Visų pirma pamerkite iešmelius į vandenį ir gerai išmirkykite.
Į maltą kalakutieną sudedame visus prieskonius, mušame kiaušinius, beriame džiuvėsėlius ir labai gerai išminkome.
Mėsą padaliname į tiek dalių, kiek turite iešmelių.
Imame mėsos gabaliuką, į vidurį duriame iešmeliu ir formuojame pailgą dešrelę. Gerai apspaudome.
Į kepimo indą tiesiame kepimo popieriaus, suguldome kebabus ir patepame aliejumi.
Kepame 180 C.,apie 20 min.
Tiekiame su salotomis ir ryžiais arba lavašo blynu.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...