Reikalas tas, kad aš buvau nusiteikusi nepublikuoti šio patiekalo savo tinklaraštyje, nes nemaniau, kad jis čia turėtu būti, bet ta proga, kad genialumas paprastume čia suspindėjo visomis vaivorykštės spalvomis, o instagrame net kelis klausimus gavau kaip jis gaminamas - tebūnie.
Artimuosiuose Rytuose kebabais vadinami tiek mums įprasti šašlykai, tiek kotletai. Ir jie gaminami iš jautienos arba avienos, o aš gaminau iš Lapino puota maltos kalakutienos.
Nepraleiskite pro akis ir išsikepkite savo namuose.
8 iešmeliai, 40 min.
800 gr.maltos kalakutienos iš Lapino puota,
150-200 gr.džiuvėsėlių arba manų kruopų,
2 kiaušiniai,
2 a.š. rūkytos paprikos miltelių,
2 a.š. druskos,
1 v.š.kumino,
1 a.š. aitrios paprikos miltelių,
maltų pipirų pagal skonį,
aliejaus.
Visų pirma pamerkite iešmelius į vandenį ir gerai išmirkykite.
Į maltą kalakutieną sudedame visus prieskonius, mušame kiaušinius, beriame džiuvėsėlius ir labai gerai išminkome.
Mėsą padaliname į tiek dalių, kiek turite iešmelių.
Imame mėsos gabaliuką, į vidurį duriame iešmeliu ir formuojame pailgą dešrelę. Gerai apspaudome.
Į kepimo indą tiesiame kepimo popieriaus, suguldome kebabus ir patepame aliejumi.
Kepame 180 C.,apie 20 min.
Tiekiame su salotomis ir ryžiais arba lavašo blynu.
No comments:
Post a Comment