Tuesday 23 October 2018

Daržovių ir vištienos troškinys.

Pats lengviausias sočių pietų receptas. Apkepinai, sudėjai į troškinimui skirtą indą ir įkišus į orkaitę pamiršti gerai valandai. Per tą valandą daryk ką išmanai, o po geros valandos beliks ištraukti iš orkaitės ir kviesti šeimą valgyti.
Šiame troškinyje reikalingas Vorčesterio padažas, bet aš kažkokiu stebūklingu būdu jį pamiršau įpilti. Skonis nenukentėjo, buvo skanu ir be jo.
Visada suku galvą kur panaudoti avinžirnius, tai jie šiame patiekale puikiai tiko.
Jei ir pas jus už lango baisus vėjas, kad nesinori kišti lauk nosies, pats metas ruošti šį patiekalą.

6 asmenims, 1.5-2 val.

800 gr. vištienos ( naudojau kumpelių mėsą),
aliejaus kepimui,
1 svogūnas,
5 skiltelės česnako,
2 didelės morkos,
6 bulvės,
1 skardinė avinžirnių,
1/2 saliero šaknies,
1 a. š. maltos paprikos,
1 a. š. džiovinto čiobrelio,
1 v.Vorčesterio padažo,
5 v. š. pomidorų padažo,
600 ml. vištienos sultinio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.

Vištieną supjaustome vieno kąsnio gabalais ( galima ir šiek tiek didesniais) ir apskrudiname keptuvėje su aliejumi. Atidedame į šoną.
Toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkintus svogūnus, česnakus, morkas, salierą ir kepiname maišant, kol daržovės suminkštės.
Į troškinimui skirtą indą sudedame kepintą mėsą, kepintas daržoves, smulkintas bulves, maltą papriką, džiovintą čiobrelį, vorčesterio padažą, pomidorų padažą, pagardiname druska bei pipirais, užpilame sultiniu, uždengiame ir dedame į orkaitę. 180 C. orkaitėje kepame apie 1 val. ir likus iki troškinimo pabaigos 20 min. suberiame kons. avinžirnius. Dedame atgal į orkaitę ir baigiame troškinti.
Patiekiant galite apibarstyti smulkintais žalumynais.

Šaltinis:rastas Instagrame viename rusaites bloge.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...