Sunday 29 April 2018

Mini vištienos pyragaičiai.

Stumiame į šoną kiek pabodusius kepinius, kuriems paruošti prireikia daug laiko ir pristatome naujus kepinius, kuriuos paruošite labai greitai, jeigu tik turėsite sluoksniuotos tešlos. Garantuoju, neliks nė vieno abėjingo šiems mažiems kepinukams.
Tai puikus pietų patiekalas tiek valgant namuose, tiek pasiimant į iškylą ar net į darbą. Skaniausi ką tik iškepti, nes viduje kreminė ir kvapni vištiena tarsi sakys: imkit manę ir valgykit.
Šie kepiniai labai populiarūs britų virtuvėje, be jų neapseina ko gero nė vienas šeimos pasisėdėjimas. 
Receptas gautas iš kaimynės su kuria vieną šiltą dieną gėrėme arbatą mano sode ir pliurpėm apie viską ir kartu apie nieką.
Pristatau anglų pasididžiavimą: Mažus vištienos pyragaičius.

12 vnt. apie 45 min.

200 ml. vištienos sultinio,
340 gr. vištos krūtinėlės ( galima ir blauzdelių mėsą naudoti),
20 gr. sviesto( plius š

iek tiek patepti keksiukų formeles),
1 didelis poras,
1 nedidelis saliero stiebas,
1 šaukštas miltų,
125 ml. grietinėlės,
1 šaukštas Dižono garstyčių,
2 pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 kiaušinio trynys,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Keptuvėje apkepinkite vištieną ( smulkintą nedideliais gabaliukais). Kai vištieną apskrus ir beveik iškeps išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.
Dėkite į keptuvę sviesto ir kepinkite smulkintą žiedais porą ir mažais gabaliukais susmulkintą salieto stiebą. Sudėkite vištieną ir berkite miltus ir maišykite , kad miltai nepridegtu. Supilkite po truputį sultinį ( būtinai maišykite, kad nesušoktu miltai į gabaliukus, o gražiai pradėtu tirštėti),tada dėkite garstyčių, berkite pipirus ir supilkite grietinėlę. Pakaitinkite vos vos, tik neužvirinkite.
Keksiukų formeles patepkite lengvai sviestu arba aliejumi.
Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir išspauskite lyginį skaičių apskritimų.
Imkite puse apskritimų ir įtieskite gražiai į keksiukų formeles padarydami dubenėlius.
Su nedideliu samtuku pilkite kreminės vištienos įdaro į tešlos dudenėlius.
Kai visi dubenėliai bus pripildyti ( palikite šiek tiek vietos, nepilkite iki viršaus) imkite likusius apskritimus ir uždėkiteant viršaus dubenėlių. Šonus šiek tiek paspauskite. 
Aptepkite plaktu kiaušinio tryniu viršų ir dėkite kepti į 200 C. temp. orkaitę ir kepkite  15 min. , kol gražiai paruduoja ir tešla iškepa.
p.s. geriausia naudoti iš folijos pagamintas keksiukų formeles, tada galite tiekti su jomis ir nereikės bijoti, kad išimant iš formos nesuplystu kepinukai ir neišbėgs įdaras.
Šaltinis:Kaimynė Susan.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...