Friday 27 April 2018

Senoviniai vafliai.

Aš vėl vejuosi savo "must try" sąrašiuką, bet kaip visada norai didesni už galimybes.
Užuot gaminusi tai, ką planavau, aš maišau tešlą vafliams iš vaikystės.
Pamenu mano močiutė turėjo senovinę vaflinę ir kai ją ištraukdavo į dienos šviesą žinojau, kad bus skanu :)  Turiu ir aš panašią, bet...  
Šį kartą senovinis receptas, kurį paveldėjau iš savo močiutės.
Trapūs, skanūs ir su nostalgija.

200 gr. sviesto,
200 gr. cukraus ( galite mažinti kiekį),
150 gr. miltų,
5 kiaušiniai,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 žiupsnelis druskos.
 p.s. jei norite traškesnių vaflių tada dėkite šaukštą kukurūzų krakmolo.

Sviestą ištirpinkite prikaistuvyje. Kai sviestas ištirps, perpilkite į dubenį, kuriame ruošite tešlą ir atvėsinkite.
Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į cukraus ir sviesto masę įmuškite kiaušinius ir gerai ištrinkite.
Palaipsniui berkite miltus sumaišytus su druska ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite vaflinę ir patepkite sviestu.
Pilkite į vidurį po samtuką tešlos ir kepkite, kol apskrus.
Išėmus greitai susukti.






No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...