2018 m. balandžio 29 d., sekmadienis

29 savaitė. Rūkytų kalmarų salotos.

Panašias salotas valgiau kelionėje. Kodėl panašias? Todėl, kad čia niekur neradau pirkti rūkytų aštunkojų čiuptuvų, nors išlandžiojau visas vietas, kur jų galėtu būti. Niekur neradusi ko ieškau, pamaniau, kad tiktu ir rūkyti kalmarai. Nieko nelaukusi nusipirkau ir pagaminau šias neatsivalgomas salotas.
Kadangi receptą jau seniai buvau pažadėjusi Ingridai, tai dalinuosi receptu.

1 porcija, 10 min.

100 gr. rūkytos kalmarų filė,
1/2 saldžios paprikos,
1 pomidoras,
1 trumpavaisis agurkas,
1/2 nedidelio svogūno,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1 šaukštelis acto,
1 šaukštas neutralaus aliejaus,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.

Saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į salotinę.
Agurkus išėmę sėklas supjaustykite kubeliais ir dėkite į salotinę ant paprikų sluoksnio.
Svogūną susmulkinkite kubeliais ir dėkite į salotinę.
Pomidorą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustę kubeliais dėkite ant svogūnų.
Kalmarų file nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Uždėkite ant daržovių.
Sumaišykite citrinos sultis, actą, aliejų ir druską su pipirais ( skonį pasikoreguokite pagal save) ir užpilkite salotas.
Prieš valgant galite išsimaišyti.
Skanaus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.