Thursday, 8 October 2020

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Na tai kaip gyvenate?

Ar yra čia dar užsukančių?

Atėjau nupūsti dulkių ir dažniau rašyti, nes gėda jau, kad visą laiką skiriu ig o ne čia.

Su rudeniu atėjo ir daug reikalų reikaliukų. Aš ir toliau mokausi universitete, savaitgaliais dirbu, o kur dar remontai...

Žodžiu gyvenu pašėlusiu tempu ir man tai patinka.

O dabar noriu parašyti viena receptą, kurį išbandžiau jau senokai, tik niekaip neparašiau.

Man, sūrio mėgėjai šis patiekalas patiko ir tikrai kartosiu dar ne kartą.



150 g "Kamambero" sūrio

didelė kekė vynuogių be kauliukų

5 pievagrybiai

2 šakelės rozmarino

1 šaukštas klevų syrupo arba agavo

vynuogių kauliukų aliejaus 

druska ir pipirai

prancūziškos bagetės

Įkaitiname orkaitę iki 190 C.

Į kepimo indą dėkite smulkintus grybus, per puse perpjautas vynuoges, dėkite rozmarino šakelę, pagardinkite druska bei pipirais, pašlakstykite aliejumi ir dėkite 10 min. į orkaitę.

Ištraukite kepimo indą iš orkaitės, dėkite sūrį ant grybų ir vynuogių, pašlakstykite klevų syrupu, aliejumi ir dėkite į orkaitę 7-10 min.

Valgyti su prancūziška bagete.


 

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...