Mūsų šeimoje žuvies patiekalus mėgstame tik aš ir vyras. Kad ir kaip begaminčiau, vaikai net neragauja.
Kai pradėjau gaminti žuvies patiekalus, tai jie nė iš tolo nepriminė tų, dabartinių. Visada ją perkepdavau, būdavo sausa ir neskani. Viskas pasikeitė po kelionės į Maljorką, kai ten valgiau dieviškai skanius žuvies patiekalus. Vienas iš jų net kvepėjo jūra ir tas skonis įsirėžė ilgam į mano atmintį, nors jau prabėgo keli metai nuo tos kelionės.
Tad jei namuose turite baltos žuvies, kibkite į darbus ir turėsite karališką vakarienę.
600 g baltos žuvies be kaulų
druska ir pipirai pagal skonį
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
200 g vyšninių pomidorų
1 citrina
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis žuvies prieskonių
Žuvį nuplauname, nusausiname ir pagardiname druska bei pipirais.
Citriną nuplauname ir supjaustome griežinėliais, išklojame jomis kepimo indo dugną.
Pomidorus pašlakstome aliejumi,
Žuvį supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir sudedame ant citrinų, užspaudžiame česnako, pagardiname žuvies prieskoniais,dedame pomidorus, pašlakstome aliejumi.
Dedame į 180 C orkaitę ir kepame 15 min.
No comments:
Post a Comment