Tuesday 21 July 2020

Skrudinti kalmarų žiedai

Gruzdinti kalmarų žiedai man yra nepamainomas dalykas tiek kelionėje, tiek gamtoje ar šventiniam stalui.
Visada pirmi būna suvalgomi.
Dalinuosi paprastu ir lengvu receptu, kurį tikrai nesunkiai išbandysite ir savo namuose.

6 asmenims, apie 30 min.

650 g išvalytų ir apvirtų kalmarų
3 šaukštai krakmolo(naudoju bulvių)
Tešla:
225 g miltų
3 šaukštai bulvių krakmolo
žiupsnelis pipirų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis(be kaupo)česnakinės  druskos
150-200 ml.ledinio vandens
aliejaus virimui

Apvirtus kalmarus supjaustome žiedais ir apvoliojame krakmole.
Visus sausus tešlai skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje ir palaipsniui pilkite vandenį. Maišykite, kad neliktų gumuliukų. Vandens pilkite tiek, kad tešla būtų blynų tirštumo (galite pasireguliuoti pagal savo poreikius).
Sudedame žiedais pjaustytus kalmarus ir gerai apveliame tešla.
Įkaitiname aliejų dideliame puode.
Dedame po kelis kalmarų žiedus ir verdame apie 4 min. Svarbu, dėti po nedaug, nes kitaip gali sulipti žiedai, jei nebus vietos jiems plaukioti.
Kai žiedai apskrus, išimkite iš puodo ir sudėkite į lėkštę ištiestą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų aliejaus perteklių.
Tiekite su norimu padažu.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...