Šiandien tokia graži šventė, tad tortas privalomas.
Genėtinai lengvai pagaminamas tortas(kitokių nėra pas manę), citrinos kremas ant viršaus yra būtent ta "vyšnaitė ant torto", kuris tortui suteikia neišpasakytą skonį.
Citrininio kremo pasigaminkite iš anksto, o jei tingite-galite tiesiog nusipirkti(bent jau pas mus kiekvienoj parduotuvėje yra).
Citrininis kremas
2 citrinos
180 g cukraus
2 kiaušiniai
120 g sviesto
Citrinas nušveiskite ir nutarkuokite geltoną žievelės dalį. Išspauskite sultis.
Į dubenį(kurį dėsite ant garų vonelės) sudėkite cukrų, citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, ištirpintą sviestą ir išplakite. Sudėkite lengvai paplaktus kiaušinius ir išmaišykite.
Dėkite dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu, primažinkite kaitrą ir maišant virkite, kol kremas pradės tirštėti. Užtruksite apie 10 min.
Atvėsinkite kremą ir supilstykite į stiklainiukus. Šaldytuve galite laikyti apie savaitę.
10 vnt., apie 45 min.ir laikas šaldytuve
Tortas:
250 g sausainių (naudojau Gaidelis)
120 g ištirpinto sviesto
500 g Maskarponės sūrio
100 g balto šokolado
150 g kondensuoto pieno
1 citrinos žievelė
1 citrinos sultys
150 ml grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis želatinos
4-5 šaukštai citrinų kremo
Sausainius susmulkinkite iki trupinukų, supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
Kepimo skardą (24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir suberkite trupinių masę. Išlyginkite pamiršių ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
Dubenyje želatinos granules užpilkite keliais šaukštais vandens ir išbrinkinkite.
Į dubenį sudėkite maskarponę, kondensuotą pieną ir plakite iki vientisos masės. Suberkite citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir dar kartą gerai išplakite.
Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Šaukštu per kelis kartus kremą įmaišykite į maskarponės masę. Įmaišykite tarkuotą šokoladą.
Garų vonelėje ištirpinkite išbrinkintą želatiną ir leiskite truputį pravėsti. Plona srovele supilkite į kremo masę ir išmaišykite.
Supilkite sūrio kremą ant sausainių pagrindo ir išlyginkite paviršių. Ir dėkite keliom valandom į šaldytuvą.
Kai tortas sustings,išimkite iš torto formos, nuimkite kepimo popierių ir uždėkite citrinų kremo, išlyginkite paviršių.
Puoškite pagal fantaziją.
No comments:
Post a Comment