Tuesday 21 July 2020

Jautienos salotos su braškėmis

Visi puikiai žinome, kad mėsa(o ypač paukštiena) puikiai dera su vaisiais ar uogomis. Su jautiena man buvo iššūkis, kuriam pati save paskatinau.
Tikrai nereikia bijoti ekspermentuoti ir galima atrasti daug naujų skonių ir derinių.
Šiom salotom naudojau sausai brandintos jautienos paslėpsnio didkepsnį "Flank steak" iš "Kitchen me" tai yra 18 d. brandinta jautienos apatinė pilvo dalies mėsa, kuri puikiai tinka ne tik kepsniams, troškiniams, bet ir kepimui ant grotelių.
Šios salotos gavosi ne tik skanios, bet ir gaivios, neapsunkinančios organizmo.
Ar gaminsiu dar tokias salotas? Žinoma. Ir dar paagituosiu pasigaminti jus :)

2 asmenims, apie 10 min.

220 g jautienos didkepsnio
2 saujos salotų mišinio
7-8 braškės
1/2 šaukštelio itališkų žolelių mišinio
Užpilas:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balzamiko acto
1 šaukštas sojų padažo
1 šaukštas citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų

Jautienos didkepsnį pagardiname žolelių mišiniu ir dedame ant griliaus grotelių kepti. Kepame po 2-3 min.iš abiejų pusių.
Užpilui visus ingredientus sumaišome.
Iškepusią jautieną supjaustome pailgomis juostelėmis.
Į lėkštes dedame salotų mišinio, pjaustytas braškes, jautieną ir apšlakstome salotų užpilu.

Už kokybišką ir skanią jautieną dėkoju Baltik larus komandai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...