Thursday 23 July 2020

Dietinė "lazanija"

Cukinijos. Jau jau grįžta į mūsų virtuves, patiekalus, mintis...
Cukinija yra iš tų ingredientų, iš kurios galima galybę receptų sukurti(na dar bulvė) ir jos tiks visur, net desertams.
Nežinau kodėl, bet kaime vis dar populiaru auginti cukinijas iki didumo, kol gali pakelti, o tada dalinti visiems. Pačios skaniausios cukinijos vis gi yra jaunos, nelabai didelės cukinijos.
Šiandien dalinuosi puikiu netikros lazanijos receptu, kuris sukurtas vienai dietai. Aišku, jai labai norisi, galima ir storą sluoksnį sūrio užberti, bet mums patiko būtent šis variantas.

2 asmenims, apie 60 min.

250 g jautienos faršo(galite naudoti ir kitokį)
2 cukinijos(vidutinio dydžio)
125 ml  konservuotų pomidorų
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštelis dž. baziliko
2 skiltelės česnako
žiupsnelis pipirų
1/4 šaukštelio druskos
jautienos sultinio

Supjaustome cukinijas plonomis juostelėmis ir atidedame į šoną.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintus svogūnus. Kai svogūnai taps minkšti, dedame tarkuotą morką, smulkintą česnaką ir pakepiname dar porą minučių. Sudedame jautieną ir kepiname maišant, kol jautiena pakeis spalvą ir pasidalins nedideliais gabaliukais.
Supilame kons. pomidorus, pilame 100 ml jautienos sultinio, beriame druską, pipirus, baziliką ir maišant patroškiname apie 10 min. ant vidutinės kaitros(jei trūksta skysčio, dapilkite jautienos sultinio).
Į kepimo indą klojame cukinijos juosteles, dedame puse mėsos masės, vėl cukiniją, jautienos masę ir ant viršaus išdėliojame cukinijos juosteles.
Dedame į 180 C. orkaitę ir kepame apie 20 min.
Tiekiame iškart, kol šilta.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...