Monday 15 June 2020

Rumuniški kotletai-CHIFTELE

Paprasti, bet tikrai neprasti.
Būtent taip galėčiau apibudinti Rumunijos patiekalus.
Šią savaitę Samčio užrašai kartu su kitomis merginomis iš #KarantinoSkoniuKeliones lankosi Rumunijoje, tad prižadu daug ir skanių patiekalų.
Šiems kotletams reikia iš vakaro virtų bulvių, bet jei tokių neturite, galite naudoti šviežią bulvę, kurią tiesiog sutarkuosite burokite tarka ir apkepinsite kartu su daržovėmis. Šio varianto nebandžiau, bet turėtų būti irgi skanu. Aš turėjau likusių virtų bulvių, tad jos čia tiko ir nereikėjo sukti galvos kaip jas panaudoti.
Kotletai gaunasi minkšti, sultingi ir labai skanūs. Patiks visiems.
O garnyras čia, jau kokio geidžiate, tik viskas.

4-5 asmenims, 30 min.

1 šaukštas aliejaus
500 g kalakutienos faršo(galite naudoti kokį mėgstate)
2 nedidelės virtos bulvės su lupena
1 morka
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 kiaušinis
50 g džiuvėsėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
1 šaukštelis smulkintų petražolių arba krapų(galima ir abu dėti)
aliejaus kepimui

Nulupame virtas bulves ir sutarkuojame burokine tarka(jei naudosite ne virtas, tuomet sutarkavus-nuspauskite rankomis skystį).
Morkas sutarkuojame, svogūnus ir česnakus susmulkiname.
Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir apkepiname smulkintas daržoves(bulvių nereikia kepinti jei jos virtos) iki  jos bus minkštos. Atvėsiname.
Į maltą mėsą dedame atvėsintas daržoves, virtas bulves, džiuvėsėlius, kiaušinį, druską, pipirus, beriame smulkintus žalumynus ir gerai išmaišome.
Formuojame kotletus ir kepame įkaitintame aliejuje, kol kotletai iškepa.
Tiekiame iškart, kol šilti.
Valgome su norimu garnyru.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...