Monday, 15 June 2020

Įdaryti pievagrybiai

Šiandien publikuoju labai gerą užkandžio receptą. Čia labai dera posakis:pirštelius apsilaižysit.
Rumunijos savaitei pasirinkau rumunų mėgstamą užkandį, nes pati labai mėgstu grybus, o ir likučių sunaudojimas puikiai tinka čia, nes galite naudoti kokį mėgstate kumpelį ar vakarykštės keptos mėsos.
Labai skanu, greita ir svarbiausia nėra brangu.
Išbandom?

8 vnt., 15 min.

8 vnt didelių pievagrybių arba portabelo grybų
75 g kalakutienos kumpelio
100 g sūrio(tinka tiek fermentinis, tiek kietas)
1/2 svogūno
1-2 šaukštai aliejaus
žiupsnelis krapų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų

Nuvalome grybus ir išimame kotelius.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Susmulkiname svogūną, grybų kotelius, kumpelį.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus. Kai svogūnai suminkštės, dedame grybų kotelius, kumpį, beriame druską bei pipirus ir pakepiname 2 min.
Šia mase įdarome grybų kepurėles ir dedame į kepimo skardą, užberiame tarkuotu sūriu. Dedame į orkaitę ir kepame apie 10 min., kol sūris išsileis ir pagels.
Iškepus apibarstome smulkintais krapais.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...