Taip jau nutiko, kad kepant pyragą atliko kiaušinių tryniai. Nesugalvojau kur juos panaudoti geriau, nė iškepti omletą orkaitėje.
2 asmenims, apie 25 min.
1 šaukštas sviesto
1 poro baltoji dalis
1 skiltelė česnako
3-4 pievagrybiai
kelios šakelės petražolių
50 g fermentinio sūrio
5 kiaušinio tryniai
100 ml pieno
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
šlakelis aliejaus
Kepimo indą patepame sviestu.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą porą, česnaką. Kai daržovės suminkštės ir paskleis malonų kvapą, dedame nuvalytus ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Pakepiname 3-4 min.
Dubenėlyje išplakame kiaušinių trynius su pienu. Dedame tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles, kepintas daržoves ir grybus, pagardiname druska bei pipirais.
Viską išmaišome ir pilame į kepimo indą.
Kepame 200 C. orkaitėje apie 15 min., kol iškeps ir paskrus.
p.s. jei turite miško grybų-naudokite juos.
No comments:
Post a Comment