Thursday 30 April 2020

Ukrainietiški čeburėkai-Turnovers

Į #KarantinoSkoniuKeliones žaidimą įsitraukė visa mano šeima. Taip, taip, ypač vyras :)
Kai vyksta balsavimas kur kitą savaitę "keliausime" visada klausiu vyro:o tos šalies kokius patiekalus žinai? Na ir prasideda...
Šie čeburėkai buvo pasiūlyti mano vyro, nes jis kiek atsimena, tai mažam jam, močiutė tokius kepdavo. O ji turėjo ukrainietiškas šaknis.
Teko ieškoti tikslaus recepto. Radau ir išbandžiau.
Ką galiu pasakyti? Ogi tai, kad tai buvo skaniausi mano ragauti čeburėkai.Ir dabar juos kepsiu tik taip.
Sudominau? Išbandykite savo virtuvėje.

18 vnt, apie 60 min.

1 svogūnas
3 šaukštai aliejaus
2 morkos
200 g grybų(naudojau pievagrybius)
1 nedidelis kopūstas
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštelis česnakinės druskos
1/4 šaukštelio maltų pipirų

Tešla:
500 g miltų
350 ml šilto vandens
3 šaukštai aliejaus
žiupsnelis druskos

Į šiltą vandenį įpilkite aliejų, berkite druską ir išmaišykite. Po truputį pilkite į miltus ir maišykite tešlą. Minkykite apie 10 min, tešla taps minkšta ir elastinga.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintus svogūnus. Pakepinkite 2 min. ir sudėkite tarkuotas morkas. Maišant pakepinkite 2 min. ir tada sudėkite smulkintus grybus, pakepinkite 2 min. Berkite česnakinę druską, pipirus, dėkite pomidorų padažą ir išmaišykite.
Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Troškinkite, kol kopūstai suminkštės.Atvėsinkite.
Iš tešlos iškočiokite apvalius lakštus(kokio norite dydžio), į vieną kraštą dėkite po 1-2 šaukštus daržovių įdaro, uždenkite kitu kraštu ir šonus užspauskite.
Dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol čeburėkai gražiai pagels ir iškeps.
Valgoma su sultiniu.



Šaltinis:natashaskitchen.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...