Thursday 16 April 2020

Rosolje-estiška daržovių mišrainė

Ar esate buvę Estijoje?
Aš, ne. Bet dabar kiekvieną savaitę keliauju vis į kitą šalį(gaila, kad tik mintyse ir tų šalių patiekalų dėka). Šią savaitę buvome Estijoje, o kitą keliausim į Bulgariją. Gal turite skanių idėjų iš ten? Pasidalinkite.
Šiandien dalinuosi estiška mišraine-Rosolje. Tikiu, kad dauguma iš jūsų ją žinote, bet jei nežinote, prašom išbandyti.

4 vidutinio dydžio bulvės
4 burokėliai
4 vidutinio dydžio marinuoti agurkai
1 kietesnis obuolys
1/2 raudonojo svogūno
3 šaukštai majonezo
3 šaukštai nat.jogurto
1 šaukštas aštrių garstyčių
1 šaukštelis krienų
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1/2 šaukštelio maltų pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.
Burokėlius nulupkite ir suvyniokite į foliją. Dėkite į kepimo indą ir kepkite 1 val., kol burokėliai suminkštės.
Bulves išvirkite ir nulupkite.
Bulves ir burokėlius supjaustykite vieno dydžio kubeliais. Susmulkinkite agurkus, obuolį ir kiaušinius. Sumaišome viename dubenyje viską.
Majonezą, jogurtą, garstyčias ir krienus sumaišome iki vientisos masės. Dedame ant daržovių, pagardiname druska bei pipirais ir išmaišome.
Valgome kaip garnyrą arba tiesiog kai norisi lengvos vakarienės.


Šaltinis:idahopotato.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...