Wednesday 15 April 2020

Takai su krevetėmis ir mango salsa

Šios savaitės greitų vakarienių taikinyje-takai. Jų skonis toks puikus, kad užgožti padažu jį  dar pasiginčyčiau ar verta.
Skonis išties vertas nuodėmės. Jūrų gėrybės puikiai dera su mangais, o kur dar fajitos prieskonių mišinys iš "Santa Maria".
Naudojau mini tortilijas lakštus, kuriuos prieš tai pašildžiau orkaitėje.

450 g krevečių be kiauto
1 šaukštas  prieskonių mišinio  "Santa Maria Fajita Orginal"
2 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas laimo sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Salsa:
1 prinokęs mangas
1/2 raudonos paprikos
1 šaukštas laimo sulčių
pakuotė mini tortilijų iš "Santa Maria"
kalendros lapelių

Krevetes išvirkite, nusunkite ir atvėsinkite.
Į dubenį su krevetėmis sudėkite prieskonių mišinį,išspauskite česnakus,supilkite aliejų bei laiko sultis, pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą pasimarinuoti 30 min.
Salsai kubeliais supjaustykite nuluptą mango vaisių, papriką, apšlakstykite laimo sultimis. Salsą sumaišykite su krevėtėmis.
Tortilijos lakštus pašildykite ir į juos dėkite krevetes su mango salsa. Užberkite smulkintus kalendrų lapelius.
Skanaus.

Receptas sukurtas draugaujant su "Santa Maria"

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...