Thursday 23 April 2020

PALNENI CHUSHKI-įdarytos paprikos bulgariškai

Ne visada reikia važiuoti į Bulgariją, norint pajusti jos skonį. Kartais ji pati užsuka pas mus į virtuvę trumpam pasisvečiuoti.
Kartu su merginomis iš #KarantinoSkoniuKeliones šią savaitę gaminame receptus iš Bulgarijos(oi kiek skanių patiekalų ten atradome), o aš pasidalinsiu šį kart įdarytomis paprikomis. Sakysite:anokia čia naujiena? Gal ir taip, bet aš pirmą kartą taip ruošiau jas.
Įdaras nėra sausas, pasigamina greitai, o ir skonis jų yra tikrai skanus.


8 vnt, 90 min.

8 paprikos
500 g norimos maltos mėsos
150 g ryžių
2 svogūnai
nedidelis pundelis petražolių
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas rūkytos paprikos(aš mažinau)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
150 ml pomidorų padažo

Susmulkiname svogūnus ir apkepiname keptuvėje su aliejumi. Dedame į keptuvę maltą mėsą ir kepiname 5 min. Suberiame ryžius, smulkintas petražoles, druską, pipirus, rūkytą papriką, pomidorų padažą ir užpilame 100 ml vandens. Uždengiame ir troškiname, kol ryžiai suminkštės.
Šiuo įdaru įdarome paprikas ir dedame į orkaitę.Įpilame dar 100 ml vandens i kepimo indą. Kepame 200 C. apie 30 min.
Valgome su norimu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...