Monday 20 April 2020

Bulgariškas desertas "Pecheni Yabalki"

Kepti obuoliai man pats skaniausias desertas nuo vaikystės. O jums?
Pamenu viešint Tenerifėje, viešbutyje kiekvieną vakarą valgiau tik keptus obuolius. Nereikėjo daugiau jokių desertų.
Kai skaitytojai išrinko, kad šią savaitę #KarantinoSkoniuKeliones keliaus į Bulgariją, žinojau, kad gaminsiu tradicinį desertą "Pecheni Yabalki".

4 vnt., apie 60 min.

4 obuoliai (geriau tvirtesni)
2 šaukštai minkšto sviesto
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai smulkintų graikinių riešutų
2 šaukštai razinų
1/2 šaukštelio cinamono
1-2 šaukštai medaus(naudojau "Brolių medus")


Įlaitiname orkaitę iki 200 C.
Obuolių viršunėles nupjauname ir vidų išskobiame.
Dubenyje sumaišome sviestą su cukrumi, o tada sudedame smulkintus riešutus, razinas, cinamona. Išmaišome.
Šiuo įdaru užpildome obuolių vidų, uždengiame obuolio viršumi ir dedame į kepimo indą. Kepame apie 45-55 min.
Iškepus obuoliams-apšlakstome ištirpintu medumi.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...