Tuesday 14 April 2020

Lengvas manų pyragas/apkepas "Lihtne hapupiima- mannakook"

Šią savaitę #KarantinoSkoniuKeliones  lankėsi Estijoje. Ieškojome įdėjų, bandėme, ragavome...
Estų virtuvė tokia paprasta, kad produktų nereikia eiti į parduotuvę, nes viską rasite savo namuose.
Aš gaminau šį apkepą/pyragą, nes viliojo išbandyti labai. Na ir koks tas skonis galėtų būti tokio apkepo? Žinokite-nenuvylė. Puikus patiekalas pusryčiams.
Paprastas ir skanus, o jei dar pasitelktumėte fantaziją-kaskart vis kitoks. Galite dėti uogas, riešutus, smulkintus vaisius, o kartais ir cukatų. O galite tiesiog paprastą variantą be nieko.

10 asmenų, 1.5 val.

1 stiklinė manų kruopų(geriausia smulkių Semolina)
125 ml kefyro arba pasukų
1 kiaušinis
100 gr cukraus
50 gr sviesto
1 citrinos sultys ir žievelė
40 gr razinų
2 šaukštai miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
sviesto ir džiuvėsėlių arba manų kepimo indui

Manus užpilame kefyru ir patiekame 30-40 min., kad išbrinktų.
Ištirpiname sviestą.
Kiaušinį išplakame su cukrumi, dedame manus, ištirpintą sviestą ir razinas. Išmaišome. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome.
Įspaudžiame citrinos sulčių, sudedame nutarkuotą citrinos žievelę ir išmaišome.
Kepimo indą ištepame sviestu ir apibarstome manais arba džiuvėsėliais.
Supilame tešlą ir dedame į 175 C. orkaitę kepti 40-45 min.






  

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...