Thursday 9 April 2020

Salsa "Pico de Gallo"

Na kaip gyvenate jūs?
Aš tai gaminu ir gaminu, sode griliname, nes tikra vasara. Gaila, kad tokiu gražiu oru negalime pasidžiaugti kaip reikiant, nes turime sėdėti namuose.
Man išėjimas į parduotuvę kartą į savaitę prilygsta šventei :)
O kaip jums?
Praeitą savaitę su dviem šauniom maisto mėgėjom Dovile iš "Skanios Bajalių istorijos" ir Laura iš žurnalo "Virtuvė",keliavome po Meksiką (aišku virtualiai) ir išbandėme tos šalies patiekalus.
Šiandien noriu pristatyti antrą, kuris man patiko tiek valgyti vieną, kiek puikiai tinkamą prie mėsos kepsnio ar šašlykų.
Tad kviečiu ir jus "pasinerti" į Meksikos skonius ir spalvas.
p.s. balsavimas lėmė, kad kitą savaitę keliausime po Estiją.
O kaip mums sekasi, sekite IG #KarantinoSkoniuKelione.

8 asmenims, 10 min.

2 žalios saldžios paprikos(pas manę buvo margos)
1 jelepeno pipiras
1 raudonas svogūnas
3 didesni pomidorai
1 žalioji citrina
1 šaukštas smulkintos kalendros
pagal skonį druskos

Pomidorus perpjauname ir išimame sėklas(jų nereikės) ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Tokio pat dydžio kubeliais supjaustome ir svogūną, bei jelepeno pipirą.Paprikas išvalome ir supjaustome didesniais gabaliukais nei kitos daržovės.
Sumaišome visas daržoves, užspaudžiame žalios citrinos sultimis, pagardiname druska, dedame smulkintą kalendrą ir išmaišome gerai.
Deda į šaldytuvą, kol prireiks.


Šaltinis:philosokitchen.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...