Friday 24 April 2020

Bulgariški maltinukai

#KarantinoSkoniuKeliones įgauna pagreitį ir mes vis labiau įsitraukiame į tą žaidimą, kuriame atrandame naujus skonius.
Kad ir šie maltinukai. Jie man buvo atradimas. Na prisipažinkite, kuri į maltinukus dedate sodos? Aš irgi nedėjau. Perskaičius šį receptą kirbėjo mintis:nesąmonė. Teko perskaityti daug nuomonių, atsiliepimų ir tikrai buvo daug pagyrų, tad surizikavau.
Tikrai nebijokite įdėti sodos, nes ji mėsai suteikia lengvumo ir maltinukus tarsi išpurena. Tad šis Bulgariškos virtuvės patiekalas, man buvo puikus atradimas.
Valgyti galite su norimu garnyru, kaip jūs mėgstate.
Šį kartą aš dalinuosi tik pačių maltinukų receptu.

600 g maltos mėsos
1 svogūnas
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai miltų
1 riekelė išmirkyto batono
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio sodos

Dubenyje sumaišome visus produktus(mėsą, smulkintą svogūną,druską, pipirus, smulkintą česnaką, miltus, sodą, kiaušinius ir nuspaustą batono riekelę). Minkome 10 min., kol viskas gerai susimaišo.
Dedame maltinukų masę į šaldytuvą bent jau 30 min.
Kai masė atvės, drėgnomis rankomis formuojame maltinukus ir kepame keptuvėje su aliejumi, iki maltinukai iškeps.
Skanaus.

                                                                   Šaltinis:instructables.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...