Vasara kai orai mus lepina, norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Jei nesinori užkandžiauti nesveiku maistu, visada pravartu iš anksto pasiruošti savo užkandžiais. Tad kartais tenka pasukti galvą, ką pagaminti, kad būtu ne tik skanu, bet ir lengvai transportuojama.
Manau kibinai tikrai tiks tam. Paskutiniu metu pamėgom mažus kibinus, kuriuos patogu valgyti tiek mažiems, tiek dideliems.
Niekada nebandėte su varške ir džiovintais pomidorais? Išbandykite. Labai skanu.
Tešla:
250 g sviesto
500 g miltų
100 ml grietinės
2 kiaušiniai + 1 aptepti viršui
Įdaras:
4 saulėje džiovinti pomidorai
1 šaukštas grietinės
400 g varškės
2 lapeliai baziliko
žiupsnelis druskos
Miltus sumaišykite su druska ir suberkite į dubenį. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Įdarui bazilikus ir džiovintus pomidorus susmulkinkite. Petrinkite varškę. Į varškę sudėkite smulkintus bazilikus, pomidorus, grietinę ir įberkite druskos. Išmaišykite.
Iš tešlos iškočiokite nedidelius, plonus blynelius. Į tešlos centrą dėkite po šaukštelį įdaro ir suformuokite kibinus.
Suformuotus kibinus dėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir patepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite 25 min. 175 C. orkaitėje.
Skanaus.
Šaltinis:idėja rasta seniai internete
No comments:
Post a Comment