Thursday 8 August 2019

Raudongūžių kopūstų balandėliai

Tadam-tadam...Šiandien paprastas, visiems iki skausmo žinomas receptas-balandėliai. Tačiau jie kitokie (aišku įdarą galite gaminti kokį norite, bet aš rašau, kokį naudojau aš :P ), jau vien tas kopūstų lapų gražumas :) Aišku, jie gražūs, kol neišsitroškino, nes paskui paliko visai nefotogeniški. Bet užtat kokie skanūs.
O bulvių košę jiems dariau kaip mėgstu(plakiau su mikseriu, kad būtu puri lyg pūkelis).
Tad išbandykite šį pikantišką balandėlių variantą, gal net šiandien pietums :)

4 asmenims,apie 1 val.

12 raudongūžio kopūsto lapų
Marinatas:
2 l vandens
1/2 stiklinės vyno acto 
2 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos

Įdaras:
200 ml. per naktį mirkytų grikių
200 ml. per naktį mirkytų bolivinių balandų
8 rudieji pievagrybiai arba turimi grybai
2 svogūnai
1 skiltelė česnako
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas Provanso žolelių mišinio
300 ml. daržovių sultinio
1 morka
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų

Į verdantį vandenį supilkite actą, suberkite cukrų ir druską. Užvirinkite ir sudėkite kopūsto lapus. Virkite ant mažos ugnies 10 min., nupilkite vandenį ir perliekite kopūsto lapus šaltu vandeniu.
Įdarui svogūnus susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus.Sudėkite į keptuvę su svogūnais smulkintus grybus ir pakepkite juos, kol lengvai apskrus( jei naudosite ne pievagrybius, o miško grybus, tuomet juos apvirkite prieš tai).Sudėkite išspaustą česnako skiltelę ir maišydami pakepinkite, kol paskleis savo kvapą.
Kruopas sumaišykite su svogūnų ir grybų mišinius, suberkite Provanso žoleles, druską, pipirus.Gerai išmaišykite. Dėkite šio įdaro ant kopūsto lapo ir susukite balandėlius.
Ant kepimo indo dugno sudėkite smulkinto kopūsto( kurio liko nuėmus lapus balandėliams), pašlakstykite aliejumi, sudėkite balandėlius, užberkite tarkuotą morką ir supilkite daržovių sultinį. Kepimo indą uždenkite folijos lakštu ir troškinkite 180 C.orkaitėje apie 25 min.


Idėja:verdu ir kepu( kažkas iš ten, kažkas mano)

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...